martes, 14 de junio de 2011

                                  NACIONALISME CATALÀ
ÍNDEX

}¿Qué es el Nacionalisme Català?

}Pertinença i referencia
}Història
}Països catalans
}Els maulets
}Vestimenta
}Joan Fuster
}Raimon i Lluis Llach
}Obrint Pas i La Gossa sorda
¿QUÉ ÉS?

}El nacionalisme català és un corrent social estructurat tant culturalment com política que preserva i promou el reconeixement de la personalitat política, lingüística, cultural i nacional del conjunt de terres de parla catalana, els anomenats Països Catalans.
}Grup de referencia: Maulets

}Grup de pertinença: Nacionalistes Catalans
    Història

}El catalanisme s'estructura segles després de l'eliminació dels drets catalans. el catalanisme s'estructura en primer lloc com a un moviment cultural durant la Renaixença en una època on s'intenta recuperar el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, després de segles de diglòssia, amb iniciatives com la restauració dels Jocs Florals el 1859.
}En l'actualitat, els partits o individus que es declaren catalanistes consideren que Catalunya, o els Països Catalans, són una nació i que en conseqüència mereixen un elevat grau d'autogovern.








                           Països Catalans
Els Maulets
}Els Maulets van ser un grup partisà de valencians que donava suport a l'Arxiduc Carles d'Àustria en la Guerra de Successió, i enemics dels botiflers, partidaris de Felip V de Borbó.
}En l'actualitat, el nom és utilitzat per l'organització juvenil independentista Maulets.
RETRAT DE FELIP V (Xàtiva)
Joan Fuster
}Va ser un escriptor valencià en llengua catalana. reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric « Nosaltres, els valencians ». Fuster és l'assagista valencià més considerable de les generacions sorgides després de la guerra civil, amb una força que depassà l'àmbit literari i es projectà sobre la vida cultural i civil dels Països Catalans.
Va ser una figura clau en el nacionalisme
valencià contemporani i en la definició dels Països Catalans.
                               Raimon

}És un cantant valencià, un dels membres més representatius de la història contemporània de la cançó en català i amb major reconeixement internacional de tot el domini lingüístic.

Lluis Llach
}És un músic i cantautor català que va pertànyer al grup dels Setze Jutges i que es pot considerar com un dels capdavanters de la Nova Cançó. La seva cançó més popular i més compromesa ha estat L'Estaca

Música
}Els grups i cantants catalans, encara que perteneixen a grups o edats diferents sempre  tenen una caracteristica en comú i son lletres reivindicatives; cançons com «jo vull ser rei» mostra el costat republicà de Els Pets i la cançó de Lluis Llach «L’estaca» s’han convertit en  un himne de l’época franquista on la repressió no deixaba respirar als catalans


treball fet per Jaime Pérez i Alejandro Llinares













No hay comentarios:

Publicar un comentario