martes, 14 de junio de 2011

ROCKER Guillem Camarasa





Origen
El rock és un subgénere musical del rock&roll que va nàixer als EEUU als anys 50 aproximàdament. És una mescla dels géneres musicals com ara bé el country, el rhythm and blues, el jazz i el folk però més principalment el blues, sorgí alterant els ritmes de les cançons i ferl-los més ràpis i mecanitzats. Buscaven un ritme ràpid ballable i pegadís.
El rock en sí es popularitza des de 1950 gràcies a Elvis Prèsley.







Una de les cançons més famoses.














Rocker


Factors com la fi de la guerra, el renaixement del Reine Unit, l’augment de la prosperitat de la clase obrera i la disponibilitat de crèdit i finançament per als jóvens, crearen l’estabilitat necessària per l’aparició dels Teedy Boys.

L’origen dels rockers ve directament del moviment i grup social dels Teddy Boys anglesos que havia en els anys 50 que van ser els pares dels moderns rockers. La majoria d’aquests adolescents  van anar a complir amb el servei militar d’aquella  època i al tornar , un poc més majors cambiaren la seva estètica de levita que portaven fins ara clàssica junt amb les sabates de sola de crepé i la seva caçadora. Com podem veure ja portavn tatuatges i el famós tupé.


Estètica

Principalment els elements tèxtils comuns eren camisetes gorre de cuir pantalons Levi’s o de cuir botes altes de motorista i mes tart s’adherí el parxe.

El pentinat rocker era generalment un gran tupé i unes llargues patilles popularitzat per els músics  de Rock&Roll de la década dels 50.
El rockers porten força decorada la seva caçadora de cuir amb claus de metal, xapes,parches i pins.



 Política
Majaoritariament els rockers creïen en l’anarquia, estaven a favor d’abolir totes les lleis. En altres paraules, fes el que vullgues. També era utilitzada per altres grups com els punks.







Motos

La reconeguda pasió per les motocicletes ve donada per el  fomós paper de Marlon Brando en la película “The Wild One” en la qual eixia una gran varietat demotocicletes al estil Harley Dadvison. Encara avui és una pel.lícula de culte per als rockers.
 Quan conduïen les motocicletes generalment ho feien sens casc o portaven un casc clàssic de cara oberta, ulleres d’aviador i un mocador per protegir-se. 

Ideologia
Els rockers sentíen un gran menyspreu cap a la mort cosa que impulsa la onada de tatuatjes, símbols satànics i actituds temeroses.

Originalment els rockers s’oposaren al ús de les drogues recreatives. Per a ells les úniques drogues eren les anfetamines,el cannabis, la heroína i per descomptat l’alcohol i el tabac.
El seu odi cap als Mods i altres grups és perque es creien que consumien drogues quant en realitat només eren derivats i pertant eren mariquites.
En termes de sexisme, eren principalment maxistes ja que tenien a la dona relevada a un sego lloc per d’avall seu i dels adolescents barons.



Musica




                                           


                                           




1 comentario: